IMG_4784

"Girls´day in science" lærte 66 piger fra Fredericia om grøn energi

Den landsdækkende kampagnedag Girls’ Day in Science tiltrak mange folkeskolepiger fra oplandet omkring Energinet. Med sig hjem tog de viden om mulighederne for en uddannelse inden for IT, teknologi og naturvidenskab.

D. 2. oktober var Energinet i Erritsø vært ved "Girls' Day in Science", der har til formål at inpirere flere piger til at uddanne sig inden for IT, naturvidenskab og teknologi.

Dagen bød på en introduktion til Energinet ved områdeleder Marian Kaagh og to karriereoplæg med tilhørende workshops faciliteret af energianalytiker Hanne Binder og IT-graduate Emilie Archard Clausager.  Pigerne arbejdede i den første workshop med Hanne Binder på at balancere elsystemet, så vi bruger strømmen, når den er grøn.

”Den grønne omstilling er en udfordring, som vi har brug for mange gode hoveder til at løse - både pigernes og drengenes! I Energinet arbejder vi med mange forskellige udfordringer, og vi vil gerne vise pigerne, at også piger og kvinder kan arbejde for at sikre, at Danmark kan gå forrest i omstillingen til vedvarende og bæredygtig energiforsyning”, fortæller Energinets energianalytiker Hanne Binder.

App til forbrugerne
I anden workshop blev der sat fokus på den gode IT-oplevelse, hvor pigerne skulle designe to apps, én til dem selv og én til deres bedsteforældre, der kunne vise, hvornår strømmen var grøn og billig. Her blev der livligt diskuteret, hvor vigtigt det er at designe IT efter brugeren, så det bliver en god IT-oplevelse.  

”Det skal være sejt og sjovt at være nørd. Det har vi sat fokus på i dag, hvor pigerne i løbet af dagen har hørt karriereoplæg og været igennem to workshops, der skal sætte fokus på, at IT og energi er sjovt. Det har været en super god dag med nysgerrige og engagerede piger, der har kastet sig ud i vores skøre idéer” siger Emilie Archard Clausager.

Girls Day in Science

En landsdækkende kampagnedag, der sætter fokus på manglen på kvinder og piger inden for IT, teknologi og naturvidenskab. På dagen besøgte piger fra grundskolens udskolingsklasser og gymnasiet virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer i hele landet for at få et indblik i en karriere inden for de områder.

Over 60 arrangører slog dørene op til Girls’ Day in Science den 2. oktober. Det gav plads til omkring 3000 piger i alt.


Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.