Energinet uddyber sin tilgang i ny behovsvurdering for systemydelser

For at sikre forsyningssikkerhed og stabilitet i eltransmissionssystemet under både normaldrift og ved genetablering efter fejl har Energinet, der er systeman-svarlig virksomhed, brug for en række ydelser, der samlet går under betegnelsen systemydelser.

Energinet har på baggrund af kommentarer fra Energistyrelsen og aktørerne sat særligt fokus på at forklare sin tilgang i "Behovsvurdering for systemydelser 2020".
Energinet har også medtaget en oversigt, der viser, hvordan en række sammenlignelige TSO’er fremskaffer ydelser såsom spændingsregulering og reaktiv effekt-kompensering fra anlæg tilsluttet eltransmissionsnettet.

Behovsvurderingen opgør det forventede behov for systemydelser i 2020 - herunder behovet for balancerings- og frekvensreserver. Derudover beskriver behovsvurderingen tekniske egenskaber og bidrag fra udvalgte netkomponenter. 

Ønske om fælles forståelse
Behovsvurderingen beskriver detaljeret den tekniske baggrund. Ønsket er at afstemme fundament og forudsætninger, inden behov og eventuelle produktdefinitioner formuleres.

-  I år har vi meget fokus på at forklare vores tilgang og den tekniske baggrund, fordi vi gerne vil sikre en fælles forståelse mellem aktørerne og os i Energinet. Det er vigtigt for vores videre samarbejde om udviklingen af nye systemydelser, at vi alle kender til forudsætningerne for den opgave, vi er sat til at løse for forsyningssikkerheden, siger Bjarne Brendstrup, der er områdeleder i Energinet Elsystemansvar.

 

Systemydelser sikrer elforsyningen

Systemydelser er et samlet begreb for de produktions- og forbrugsressourcer og tekniske egenskaber, som Energinet som systemoperatør indkøber for at opretholde frekvensen og balancen i elsystemet og dermed elforsyningssikkerheden.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.