Energinet har solgt de fleste af sine aktier i Nord Pool

Energinet har sammen med de øvrige nordiske og baltiske aktionærer solgt 66 % af aktierne i Nord Pool Holding AS til Euronext Nordics Holding AS, der en norsk afdeling af det ledende europæiske børsselskab Euronext.

Nord Pool er Europas næststørste elbørs og tilbyder handel, clearing og andre el-børsserviceres i de fysiske elmarkeder på tværs af 14 europæiske lande, herunder Norden og de baltiske lande.

Ændringer i EU-reguleringen omkring elmarkeder forvandler aktuelt elbørserne fra at være regionale monopoler til at være i europæisk konkurrence. 

Ved at indgå i partnerskab med Euronext, som er en af de førende børsselskaber i Eruopa, vil Nord Pools position blive styrket i det nye konkurrencemarked for elbørser til glæde for elmarkedets aktører. Handlen værdisætter Nord Pool til ca 625 mio kr.

”Energinet har sammen med nordiske og baltiske kolleger konkluderet, at vi ikke er den rette eneejer af Nord Pool, efter at børsen er blevet aktør i et konkurrencemarked. Vores interesse som Transmissions System Operatører er at understøtte den videre udvikling af de nordiske og baltiske elmarkeder til at kunne håndtere elforsyning under den grønne omstilling af energisystemerne. Derfor er denne aktiehandel et naturligt skridt”, siger Søren Dupount Kristensen , adm. direktør for Elsystemansvar i Energinet.

Energinet og de øvriger TSO’er bevarer en mindre del af aktierne i Nord Pool Holding AS. Efter handlen vil Energinets indirekte aktieandel af Nord Pool Holding AS være 6,4 %.

kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.