Fejl på Skagerrak 1-forbindelsen mellem Danmark og Norge

I forvejen er to andre Skagerrak-forbindelser ude af drift. Elnettet er robust og forsyningen ikke truet.

Torsdag kl. 13.59 skete en fejl på Skagerrak 1-forbindelsen, der er en af fire elforbindelser mellem Danmark og Norge. 

Fejlen er sket på sødelen af kablet mellem de to lande. Energinet Eltransmission og Statnett arbejder på at finde årsagen til fejlen og udbedre den. Det er endnu ikke muligt at sige, hvad der fik fejlen til at opstå, og hvornår SK1 igen er i drift.

Med SK1 ude blev handelskapaciteten mellem de to lande reduceret med 380 MW.

I forvejen er Skagerrak 2-forbindelsen ude – også med fejl på søkablet - og Skagerrak 4-forbindelsen er planlagt taget ud af drift, fordi der tages prøver af landkablet på den danske del af forbindelsen.
Dermed er kun Skagerrak 3-forbindelsen i drift, og den samlede handelskapacitet mellem de to lande er nu 330 MW. SK4-forbindelsen kommer dog tilbage i drift tidligere end oprindeligt planlagt, nemlig 13. juli mod først udmeldt 28. juli.

- Selv om forbindelserne mellem Danmark og Norge er vigtige handelsruter og dermed også vigtige for forsyningen af de danske elforbrugere, så er den danske elforsyning intakt og ikke truet. Andre dele af markedet byder ind, og elsystemet er stadig robust, siger Bent Myllerup, leder af KontrolCelter El i Energinet Elsystemansvar.

PRESSEKONTAKT

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.