Torben_Brabo

Torben Brabo er valgt til præsident for Gas Infrastructure Europe

Sammenslutningen tæller 70 gasinfrastrukturselskaber fra 26 lande

Torben Brabo, administrerende direktør i Energinet Gas-TSO, blev i går valgt til ny præsident i den europæiske sammenslutning Gas Infrastructure Europe, GIE. Sammenslutningen tæller 70 selskaber fra 26 lande.

Selskaberne er blandt andre Transmission System Operators (TSO) som Energinet – selskaber der driver gastransmissionsledninger, gaslagre, terminaler til flydende gas (LNG) mm.

I forbindelse med valget peger Torben Brabo særligt på to vigtige opgaver: Sikre stabil og betalbar energi til de europæiske samfund, som i øjeblikket er i knæ på grund af COVID19-pandemien, samt at fortsætte den grønne omstilling af gassystemerne, så de bidrager til at sikre, at Europa kan opfylde sine CO2-reduktionsmål i 2030 og 2050.

- For at EU kommer i mål med klimaneutralitet i 2050, er der behov for at samtænke elsystemer og gassystemer. Vi skal på forskellige stadier bruge en række nye teknologier og grønne gasser, bl.a. biogas og brint. Med vores infrastruktur – rørledninger, gaslagre og LNG-terminaler – kan vi skabe rygraden i fremtidens brintinfrastruktur og sikre, at energisystemerne bliver integreret, siger han. 

Torben Brabo er valgt for en 2-årig periode.

Læs mere på GIE's hjemmeside.

KONTAKT

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.