Nordisk TSO-strategiarbejde fokuserer i næste skridt på vindenergi og sektorkobling

De fire nordiske transmissions system operatører har påbegyndt arbejdet med at opdatere den fælles strategi for at imødekomme udviklingen af vindenergi og setorkobling. Strategiarbejdet skal dække den kommende tiårsperiode frem til 2030.

I den fællesnordiske meddelelse (på engelsk), som du kan læse her, påpeger de fire nordiske TSO'er, at strategiarbejdet bygger oven på de erfaringer, som de allerede har gjort sig:

Energinet byder ind med erfaringer fra havvind og Power-to-X, norske Statnett byder ind med erfaringer med håndtering af fleksibilitet i distributionsnet, Svenska kraftnät byder ind med indpasning af store mængder havvind, og Fingrid byder ind med integration af vind samt med Power-to-Heat.

KONTAKT

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.