Første skib på vej mod kommende energiøer

Første skib til energiøen

Mandag d. 3. maj stævnede det første skib nogensinde ud mod den kommende energiø i Nordsøen. Energinet var med for at dokumentere den historiske begivenhed.

Det første skib er stævnet ud i Nordsøen for at kortlægge havbunden. Kortlægningen skal sikre, at etableringen af den kommende energiø og de hundredvis af vindmøller kan ske, så det er teknisk holdbart og tager de videst mulige hensyn til natur og miljø i området.

I den flotte film om den første tur mod energiøen kan man følge forberedelserne ombord på skibet, Relume, ligesom man kan få et lille indblik i, hvordan havundersøgelser laves. Og man kan nyde skibets historiske afgang ud i morgensolen. 

Ombord på skibet er dykkere og eksperter i havundersøgelser fra svenskbaserede MMT. Senere støder skibe til fra hollandskbaserede Fugro, og tilsammen skal de undersøge havbunden 100 meter ned i jorden over et 1000 km2 stort areal ved den kommende energiø i Nordsøen og de mange havvindmølleparker. Senere på foråret begynder lignende skibe på undersøgelser af havbunden ved de kommende vindmøller ud for Energiø Bornholm. 

Fokus på hensyn til natur og miljø
I den kommende tid benytter Energinet startskuddet på havbundsundersøgelserne til at oplyse om og undersøge nogle af de vigtige hensyn til natur og miljø, som er relevante ude på havet ved de kommende energiøer. I den forbindelse indbyder Energinet blandt andet til et webinar om emnet d. 15. juni klokken 13-15. 

Er du interesseret i energiøer samt natur og miljøhensyn, så følg med på vores særlige temaside i linket herunder samt på Energinets sociale medier den kommende tid.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.