hessel kort

Forundersøgelser for Hesselø Havmøllepark fortsætter

Energistyrelsen har meddelt, at man sætter udbuddet for Hesselø Havvindmøllepark på pause, indtil resultaterne af de indledende forundersøgelser af havbunden er blevet analyseret yderligere. Udsættelsen af udbuddet får dog ikke betydning for Energinets arbejde med forundersøgelser, som fortsætter efter tidsplanen.

Energistyrelsen har d. 25. juni 2021 offentliggjort, at man sætter udbuddet for Hesselø Havvindmøllepark på pause. Dette skyldes, at der igennem Energinets foreløbige havbundsundersøgelser er konstateret blød ler i store dele af området udpeget til havvindmølleparken. Resultaterne indikerer dermed mindre gunstige bundforhold end oprindeligt anført i finscreening-rapporten, hvilket kan medføre tekniske udfordringer. Der er derfor brug for yderligere analyse af havbunden, og disse forventes afsluttet i efteråret 2021, hvorefter Energistyrelsen forventer at den videre proces for udbuddet vil blive besluttet. 

Pausen i forhold til udbuddet for Hesselø Havvindmøllepark medfører ikke konsekvenser for tidsplanen for forundersøgelserne og miljøvurderingsprocessen. Her fortsætter arbejdet derfor som planlagt jf. pålæg fra Energistyrelsen herom, og Energinet vil derfor fortsætte vores arbejde på land og på havet for at løse opgaven med at klarlægge alle miljøforhold og skaffe det bedst mulige grundlag for projektet.

 

KONTAKT

OM HESSELØ

Læs mere om Energinets forundersøgelser til Hesselø Havmøllepark.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.