vindmller Jylland_22

Nordisk netudviklingsperspektiv 2021 baner vejen til et nordisk klimaneutralt elsystem

De nordiske TSO’er Energinet, Fingrid, Statnett og Svenska kraftnät har publiceret Det Nordiske Netudviklingsperspektiv (NGDP) 2021. Rapporten baner vejen til et nordisk klimaneutralt elsystem.

NGDP-rapporten præsenterer et fælles nordisk scenarie “Climate Neutral Nordics”, der forudsætter en høj vækst i elforbruget i Norden med en forøgelse fra de nuværende 400 TWh til ca. 660 TWh i 2040. Scenariet forudsætter også at produktionskapaciteten for vedvarende energi mere end fordobles fra 85 GW til ca. 190 GW i 2040.

NGDP-rapporten præsenterer også en overordnet analyse for de fremtidige systembehov baseret på det skabte scenarie. Resultaterne indikerer, at transmissionsbehovet stiger i det fremtidige system, og at der er et stort behov for at øge kapaciteten i elnettet. Yderligere vil de eksisterende flow-mønstre muligvis ændre sig signifikant i fremtiden. 

Yderligere præsenterer rapporten tre fokusområdeundersøgelser: Nord-syd flows, effekttilstrækkelighed og havvind. Rapporten giver også en statusopdatering for de nordiske korridorer af interesse fra NGDP2019.

Rapporten og dens vigtigste resultater bliver præsenteret på et webinar den 11.11.2021, kl. 13-15 CET. Du kan tilmelde dig webinaret her

 

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.