ccs stenlille seismik web
Energinet og GEUS har tidligere med særlige køretøjer fået foretaget seismiske undersøgelser i området ved Stenlille for netop at undersøge mulighederne for, at der kan lagres CO2 i undergrunden, lige som der i samme område i årtier er lagret naturgas.

Gas Storage Denmark kickstarter og accelererer viden til hele CCS-branchen

Bredt politisk flertal står bag ny aftale om CO2-lagring i den danske undergrund. Aftalen giver Gas Storage Denmark til opgave at forberede etableringen af Danmarks første CO2-lager til land.

Der er i dag indgået politisk aftale mellem regeringen og partierne Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet om rammevilkår for CO2-lagring i Danmarks undergrund. I aftalen står der, at Gas Storage Denmark, der er datterselskab til Energinet, skal arbejde med forberedelserne af et CO2-lager i Stenlille.  
 
Pilotprojekt for CO2-lagring ved Stenlille forventes at kunne bidrage med viden om CO2-lagring i den danske undergrund og samtidig understøtte, at der tidligt kan lagres CO2 i den danske undergrund. 
 
”I mere end 30 år har vi hos Gas Storage Denmark været specialister i undergrundslagring af gas. Det giver os et helt unikt vidensfundament netop inden for lagring af energi i stor skala,” siger Adam Elbæk, direktør i Gas Storage Denmark. 
 
Stor opgave
”For at kunne nå samfundets fastsatte mål om en CO2-reduktion på 70% inden 2030, kræver det, at alle sejl sættes til. Det er en kæmpe opgave for vores samfund som helhed, og i Gas Storage Denmark ser vi frem til at kunne yde vores bidrag til at komme et skridt videre målopfyldelsen.”  
 
Ved at komme relativt hurtigt i gang med denne nye teknologi, kan innovation til hele CO2-lagringssektoren accelereres. 
 
”Det er en naturlig position for os at være det trinbræt, som hele branchen kan stå på. Den viden, vi opnår ved at lave et projekt som dette, vil vi dele, for dermed at sikre at det bliver en hjælp til hele branchen – og i hele værdikæden, fra fangst, transport og lagring af CO2 ”, siger Adam Elbæk.

 

KONTAKT

MERE INFO

CO2-lagring (Carbon Capture Storage, CCS) er er brikkerne i at Danmark kan nå sine klimamål.

Læs tidligere nyhed om lagring af CO2-ved Stenlille: Muligheden for lagring af CO2 i undergrunden skal undersøges i Stenlille

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.