kriegers flak skabel

Valg af partnerskab til levering af stationer rykker tættere på

Energinet har nu snævret feltet ind fra 11 til 4 konkrete tilbudsgivere i en såkaldt prækvalifikation om et 8-årigt strategisk partnerskab til en samlet udbudssum på ca. 4,5 mia. kr.

Partnerskabet skal være med til at sikre etableringen af den nødvendige el-infrastruktur i Danmark og går ud på, at Energinet får leveret nøglefærdige højspændingsstationer via et tæt samarbejde med markedet, så Danmark kommer i mål med sine store ambitioner for den grønne omstilling.

De 4 prækvalificerede virksomheder er: Siemens Energy A/S, Linxon Sweden AB, Hitachi Energy Denmark A/S og Grid Solutions DENMARK, BRANCH OF Grid Solutions SAS Frankrig sammen med Enprom Sp. z o.o.

”Danmark skal på bare otte år firedoble strømproduktionen fra vindmøller og solceller rundt om i landet. Samtidig udskifter vi vores benzinbiler med elbiler som aldrig før, og husholdninger, virksomheder og fjernvarmeselskaber opstiller varmepumper. Der vil i fremtiden blive så stor efterspørgsel på strøm, og det kræver et velfungerende transmissionssystem. Der skal laves mange nye anlæg, og Energinet har en stor anlægsmasse, der skal renoveres i de kommende år", siger Henrik Riis, direktør i Energinet Eltransmission og fortsætter: 

"Vi får derfor brug for at danne tætte og strategiske partnerskaber med markedet, for at vi i fællesskab kan løfte den store opgave. Jeg er meget glad for, at så mange virksomheder har vist interesse i vores turnkey udbud. Det lover godt for vores ambition om at skalere vores anlægsaktiviteter, så Danmark kan komme i mål i 2030 med sine ambitiøse mål for den grønne omstilling,” siger Henrik Riis.

Næste skridt i processen er at modtage tilbud fra de prækvalificerede virksomheder i december 2022.

Senere i oktober offentliggør Energinet et tilsvarende udbud om partnerskaber på kabelområdet, og den samlede volumen for stations- og kabelområdet vil være på ca. 10 mia. kr.

Læs mre om initiativet på Energinets hjemmeside her: Sourcingprogram skal sætte tempo på grøn omstilling | Energinet

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.