Billede fra terminalen i Nybro

Idriftsættelse af Baltic Pipes modtageterminal udskydes til 1. november

Fortsatte tekniske udfordringer på terminalen i Nybro ved Varde betyder, at idriftsættelse nu planlægges til at ske ad to omgange.

Idriftsættelsen af Baltic Pipes modtageterminal i Nybro ved Varde bliver udskudt i knap to uger. Modtageterminalen for gas fra den norske gasrørledning Europipe II skulle være gået i drift torsdag den 20. oktober 2022.

Energinet har onsdag den 19. oktober meddelt gasmarkedet, at idriftsættelsen af Nybro vil finde sted ad to omgange: 1. november 2022 forventes idriftsættelse med halvdelen af den totale kapacitet (6.700 MWh/h). Fuld idriftsættelse vil finde sted senere i 2022. Den endelige dato meddeles snarest muligt.

”Vi har fortsat store, tekniske udfordringer på det komplekse anlæg i Nybro, blandt andet med IT-systemer og med de vigtige kontrol- og sikkerhedssystemer. Derfor kan vi desværre ikke gå i drift torsdag, som vi havde planlagt. Vi anser det nu for en realistisk løsning, at vi må begynde med en delvis idriftsættelse,” siger Torben Brabo, Energinets direktør for Internationale Relationer.

Forsinkelsen i Nybro får ikke betydning for gasmængden til Polen. Baltic Pipe blev som planlagt sat i drift med delvis kapacitet lørdag den 1. oktober, og siden er polakkerne blevet forsynet med gas gennem den nye gasrørledning. Gassen kommer blandt andet fra det øvrige, europæiske gassystem og fra den danske del af Nordsøen.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.