Den nuværende hovedbygning blev indviet i 2008 og er oprindeligt bygget til 450 ansatte. I 2016 blev endnu en kontorbygning taget i brug, den ligger bag hovedbygningen. Arkivfoto.

Energinet skal ansætte flere hundrede og bygger til

Danmark skal i løbet af ganske få år firedoble el fra sol og vind, rejse mange hundrede nye havmøller, bygge energiøer, omstille til 100 procent grøn gas og brint og udbygge energiinfrastrukturen betragteligt. Derfor skal Energinet i de kommende år ansætte flere hundrede nye medarbejdere. Nyt kontorbyggeri netop vedtaget.

Klimakamp, krig i Europa og en voldsomt accelereret omstilling til grøn energi og uafhængighed af olie, kul og gas fra Rusland betyder, at Energinet i de kommende år skal udvide medarbejderskaren.

I dag er der i alt knap 1.800 ansatte i Energinet, heraf ca. 1.400 i hovedsædet i Erritsø. I de kommende to år forventes yderligere ca. 500 ansatte at gå ind ad døren. Det betyder, at pladsen i Erritsø i fremtiden bliver for trang.

Derfor har Energinets bestyrelse besluttet at bygge ny kontorbygning i tilknytning til den eksisterende kontorbygning på Tonne Kjærsvej i Fredericia mellem Kolding Landevej og E20-motorvejen.
Der bliver brug for ingeniører, økonomer, projektledere, jurister, indkøbere, mange forskellige it-kompetencer mm.

Nyt kontrolrum

”Vi får ikke bare brug for mange flere kontorarbejdspladser til de kolleger, som skal sikre, at Danmark kommer i mål med den grønne omstilling, vi skal også fremtidssikre fx vores kontrolrum for det danske el- og gasnet. Et helt grønt elsystem, hvor strømmen kommer fra tusindvis og tusindvis af møller og solcelleparker, som hele tiden producerer, ”som vinden blæser” og ”solen skinner”, gør det langt mere kompliceret at sikre danskernes daglige forsyning og stiller helt nye krav til plads og indretning. Derfor er det nødvendigt at ombygge de samfundskritiske funktioner, ”siger Stina Willumsen, direktør for HR, Strategi og Kommunikation i Energinet.

I flere år har en del af de ansatte i Energinet arbejdet i midlertidige pavilloner sat op ved siden af kontorbygningerne. Det er hverken en langtidsholdbar eller tilstrækkelig løsning - heller ikke selv om mange medarbejdere i dag arbejder hjemme en del af tiden.

Mange arbejder hjemme

”Vi har de sidste par år indført meget mere fleksible arbejdsforhold, og rigtig mange medarbejdere er glade for kunne arbejde hjemme, når de ønsker det, og i langt højere grad selv tilrettelægge deres opgaver. Men det fjerner ikke behovet for ekstra plads i Erritsø. Vi er i realiteten allerede i dag dagligt ca. 800 medarbejdere i bygninger, der oprindeligt blev bygget til 650, siger Stina Willumsen.

En ny kontorbygning skal placeres ud mod Kolding Landevej. Byggeriet ventes at blive sendt i udbud i begyndelsen af 2023. Den nye kontorbygning forventes at kunne stå klar i slutningen af 2025.

Arkæologer har undersøgt

Energinets bestyrelse besluttede tidligere i år at undersøge behovet for en ny tilbygning, og derfor er der allerede lavet arkæologiske forundersøgelser på grunden. Arkæologer har tidligere fundet rester af en borg fra vikingetiden under græsset rundt om kontorbygningerne.

Energinets nuværende hovedsæde blev indviet i 2008. I 2016 blev der bygget endnu en kontorbygning ved siden af.

Kontakt

Byggeri

Energinets hovedbygning i Erritsø blev oprindeligt bygget til at huse 450 ansatte. 

Den kommende tilbygning bygges til 800 ansatte og vil i grundplan være større. Ud over nye og fremtidssikrede kontrolrum skal en ny bygning bl.a. også huse ny kantine. 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.