Energinet i dialog med Gasunie Deutschland om sydgående kapacitet

Gassystemerne i Europa og særdeleshed i Tyskland er påvirket af ændrede gasflows efter Ukraine-krigen. De tidligere leverancer af gas fra øst er nu i høj grad erstattet af leverancer af gas fra vest – særligt i form af LNG. De nylige investeringer i LNG-faciliteter i Nordvesttyskland kan potentielt påvirke den sydgående kapacitet fra Danmark mod Tyskland.

Energinet er i dialog med Gasunie Deutschland om, i hvilket omfang de tyske investeringer eventuelt kan påvirke den sydgående kapacitet. Energinet arbejder for at sikre den størst mulige kapacitet mod Tyskland.

Energinet har opfordret Gasunie Deutschland til at kapaciteterne på punkterne i deres system tildeles efter fair, gennemsigtige og ikke-diskriminerende betingelser.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.