Miljøvurdering af landanlæg til havvindmølleparken Vesterhav Nord sendes i høring

Miljøstyrelsen afholder den anden af to høringer i forbindelse med den nye miljøvurdering af landanlæggene til havvindmølleparken Vesterhav Nord, efter tilladelsen fra 2017 blev underkendt af Miljø- og Fødevareklagenævnet i sommeren 2021.

Miljøstyrelsen har indledt 2. offentlighedsfase for den nye miljøvurdering af landdelen af havvindmølleparken Vesterhav Nord, efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet i sommeren 2021 underkendte myndighedernes miljøtilladelse til projektet og hjemsendte den til fornyet behandling.

Miljøvurderingen omhandler alle anlæg på land. Energinets anlæg består af en ny højspændingsstation i Engbjerg syd for Harboøre, samt 35 km kabel til station Idomlund ved Holstebro.

Det er anden og sidste høringsfase, inden der kan udstedes en ny miljøtilladelse, der forventes i løbet af foråret. Høringsperioden løber fra den 23. januar til den 20. marts 2023.

Miljøstyrelsen er myndighed for anlægget på land, mens Energistyrelsen er myndighed for alle anlæg på vandet. Den nye miljøvurdering omhandler kun anlægget på land. Havmøllerne opføres i 2023 af Vattenfall, som vandt udbuddet om at opføre Vesterhav Nord og Syd.

2. offentlighedsfase af landanlægget til søsterprojektet Vesterhav Syd begyndte i december og løber til den 6. februar.

Du kan læse mere om Energinets tilslutning af de to vindmølleparker her:

Vesterhav Nord: Landanlæg til kystnær havmøllepark

Vesterhav Syd: Landanlæg til kystnær havmøllepark

Se mere om projekterne på Vattenfalls hjemmeside

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.