Rapport om Energinets langsigtede elnetstruktur er publiceret

Rapport udgives i de år, hvor Energinets Langsigtet Udvilkingsplan ikke udgives.

Energinets langsigtede netstruktur, som er en vigtig del af arbejdet med at planlægge og udbygge eltransmissionsnettet, er nu offentliggjort.

Hvert andet år skal Energinet lave en Langsigtet Udviklingsplan for el- og gastransmissionsnettet (LUP), og i de år, hvor LUP’en ikke udkommer, laves en rapport for den langsigtede netstruktur for el, hvor seneste udvikling og justeringer er med.

De nye oplysninger i rapporten er baseret på konkrete henvendelser fra borgere, kommuner eller netselskaber, der ønsker tilslutning af nyt elforbrug eller elproduktion til transmissionsnettet, og det giver et vigtigt pejlemærke for, hvor i landet der er behov for nye netudbygninger, der kan understøtte den hastige omstilling til grøn energi.

- For at sikre effektiv planlægning med samfundet er det vigtigt, at vi er transparente omkring vores planer og deler vores viden, siger Anders Steen Kristensen, leder af Netplanlægning – El i Energinet om rapporten.


Find rapporten her.

Kontakt

LUP

Energinet udgav i 2022 "Langsigtet Udviklingsplan 2022"

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.