Forsyningstilsynet overtager gasprisguide

Forsyningstilsynet overtager 1. april ansvaret for driften af en forbrugerportal, der tilbyder sammenligning af gaspriser i Danmark. Energinet lukker derfor samtidig Gasprisguiden, som hidtil har været den danske gasprisportal. Det har været vigtigt for forbrugerne at holde øje med gaspriserne i vinter og det har de bl.a. brugt Gasprisguiden til.

Gasprisguiden har givet forbrugere mulighed for at sammenligne gaspriser fra de forskellige udbydere af gas i Danmark. Igennem mange år har Energinet stået for administration af Gasprisguiden, som i takt med stigende gaspriser i 2022 har haft et tilsvarende stigende besøgstal. Rekorden blev sat i oktober 2022, hvor 55.000 forbrugere besøgte www.gasprisguiden.dk for at tjekke gaspriser. Gasprisportalens popularitet hos forbrugerne er således vokset i takt med gaspriserne og portalen har nu omkring 20.000 besøg om måneden.

Gasprisguiden.dk


Forsyningstilsynet forventer at samle prisportal for gas og el næste år

Det er planen, at der næste år skal etableres en prisportal for både el og gas. Forsyningstilsynet har indtil nu arbejdet på at videreføre den nuværende Gasprisguide i det eksisterende format, men det har desværre vist sig ikke at være muligt. Derfor vil der pr. 1. april ske ændringer i den måde, gasprodukter skal indberettes. Forsyningstilsynet har pr. 1. april i år valgt at gasleverandører skal bruge virk.dk indtil de efter planen udvikler en fælles prisportal for både el og gas i løbet af 2024.

For forbrugere betyder det at www.gasprisguiden.dk den 1. april vil føre ind til en portal, der ser noget simplere ud, men hvor det fortsat vil være muligt at sammenligne priser på gasleverandørernes forskellige produkter.

OM GASPRISGUIDEN
Forskellige gasleverandører – 13 i alt – har indrapporteret deres priser til Gasprisguiden og dermed givet danske forbrugere et samlet overblik over de muligheder, de har, for at vælge i forhold til pris og vilkår.

Gasprisguiden har eksisteret siden der begyndte at komme forskellige gasleverandører på det liberalisererede gasmarked i 2005. Her eksisterede kun 3 gasleverandører, der var koncernforbundne med de daværende distributionsselskaber.

Kontakt

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.