Go-live af Nordisk Flow-based Capacity Calculation bliver forsinket

De nordiske TSO'er, NEMO'er (elbørser) og Nordic Regional Coordination Center har truffet en fælles beslutning om en midlertidig udsættelse af den planlagte implementering af flow based kapacitetsberegning i Norden. En revideret tidslinje vil blive offentliggjort i november 2023.

Forsinkelsen skyldes den uforudsete kompleksitet i udvikling og koordinering af de mange IT-systemer og processer, der er nødvendige for at kunne implementere flow based kapacitetsberegning og -allokering.

Projektet undersøger på nuværende tidspunkt implementeringstidsplanen og fortsættelsen af External Parallel Run samt andre relevante afhængigheder for at kunne planlægge flow based-tidslinjen.

En opdatering følger i begyndelsen af november.

Spørgsmål hertil kan rettes til formanden for Flow based implementeringsprojektet, Erik EK, gennem Svenska kraftnäts presseafdeling på: +46 10 475 80 10 press@svk.se.

Kontakt

FAKTA OM FLOW BASED KAPACITESBEREGNING

De fire nordiske TSO'er - Fingrid, Statnett, Svenska Kraftnät og Energinet - har gennem flere år arbejdet på en ny metode for beregning af kapaciteten i elnettet. Arbejdet følger den europæiske regulering af elmarkedet.

Flow based kapacitetsberegning skal give aktører i elmarkedet mere præcise informationer om den løbende kapacitet i elnettet og dermed en bedre tilrettelæggelse af elproduktion og forbrug samt bedre udnyttelse af elnettet - og samlet set gerne samfundsøkonomisk gevinst.

Flowbased kapacitetsberegning var planlagt til at begynde i 1. kvartal 2024, men er nu udskudt.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.