Ny dato for "go live" for nordisk Flow-based Capacity Calculation

Parterne forventer, at projektet nye go live-tidspunkt er oktober 2024.

Nordic Flowbased Market Coupling Go-live forventes oktober 2024.

Som tidligere kommunikeret den 27. september 2023, er den påtænkte start i første kvartal 2024, af den nordiske flowbased markedskobling, blevet revurderet og vurderet som uopnåelig. Dette skyldes kompleksiteten i udviklingen og tilpasningen af de forskellige nordiske IT-systemer og processer, som er nødvendige for at implementere Nordic Flowbased i European Single Day-Ahead Market Coupling (SDAC).

Siden sidste meddelelse omkring go-live har projektparterne arbejdet sammen om at udvikle en opdateret nordisk implementeringstidslinje. Det næste skridt er, at drøfte den nye tidslinje på europæisk plan for at etablere en fælles tidslinje koordineret med de andre igangværende regionale og europæiske implementeringsprojekter.


De nordiske projektparter forventer nu at kunne gå-live med Nordic Flow-baseret markedskobling i oktober 2024, under forudsætning af en succesfuld test og teknisk parathed hos projektparterne. Markedsaktørerne vil løbende blive opdateret om denne nye forventede dato, dels under kommende aktørmøder, dels gennem nyhedsudgivelser.


Projektparterne har besluttet at fortsætte External Parallel Run indtil go-live for derigennem at opnå endnu mere erfaring/viden om flowbased markedskobling.

Er der yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte Lene Egeberg-Gjelstrup, international chefrådgiver i Elmarked i Energinet - se kontaktoplysninger i boksen her på siden.

 

Kontakt

Fakta om flow based kapacitetsberegning

De fire nordiske TSO'er - Fingrid, Statnett, Svenska Kraftnät og Energinet - har gennem flere år arbejdet på en ny metode for beregning af kapaciteten i elnettet. Arbejdet følger den europæiske regulering af elmarkedet.
Flow based kapacitetsberegning skal give aktører i elmarkedet mere præcise informationer om den løbende kapacitet i elnettet og dermed en bedre tilrettelæggelse af elproduktion og forbrug samt bedre udnyttelse af elnettet - og samlet set gerne samfundsøkonomisk gevinst.
Flowbased kapacitetsberegning var planlagt til at begynde i 1. kvartal 2024..

 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.