Energinets hovedsæde ved Fredericia, som det vil fremstå om tre år: Den nuværende hovedbygning (til venstre på visualiseringen) og den lyse bygning bagved, Kuben, bliver stående. Derimod fjernes to midlertidige pavilloner, som i dag står til højre for hovedbygningen, for at gøre plads til nybyggeriet. De nye bygninger forbindes med den nuværende hovedbygning på alle fire niveauer: Kælder, stueetage, 1. og 2. sal. Helt til højre Kolding Landevej. (Illustration: Erik Nord Arkitekter)

Hovedentreprenør fundet: Energinet udvider sit hovedsæde med cirka 900 kontorpladser

Energinet har valgt projektet, der skal give plads til det stigende antal ansatte, som løser de store opgaver med grøn omstilling af energisystemerne. Valget faldt på et projekt med NCC som totalentreprenør og med C.F. Møller Architects og Artelia som leverandør af koncept og tegninger.

 

Der har længe været brug for mere plads i Energinets hovedsæde i Erritsø ved Fredericia. Opgaverne med grøn omstilling af energisystemerne og udbygning af infrastrukturen bliver flere og større – og antallet af medarbejdere vokser.

Derfor skal domicilet i Fredericia udvides til mere end det dobbelte, og nu er det besluttet, hvem der skal stå for byggeriet. Blandt tre rigtig gode kandidater, som var med i opløbet, er valget faldet på et projekt med NCC som totalentreprenør og med C.F. Møller Architects og Artelia som leverandør af koncept og tegninger.

Det var en samlet vurdering på pris, arkitektur, teknik og bæredygtighed, som i sidste ende afgjorde udfaldet.

 

Atriet, som bliver samlingspunktet for den nye bygning. Visualisering: C.F. Møller Architechts

 

Byggeriet er tegnet med udgangspunkt i ca. 900 kontorarbejdspladser og i samme åbne design som det nuværende domicil med et atrium som samlende sted med kantine og udgang til lukkede gårdhaver og møbleret terrasse.

Fleksibilitet er i højsædet, så bygningen løbende kan tilpasse sig Energinets behov for nye samarbejdsformer, antallet af kontorpladser og spændende mødefaciliteter.

”Vi glæder os til at rykke ind i et ansvarligt byggeri, hvor bæredygtighed kan måles og mærkes i hverdagen, og hvor der er lys og luft og et inspirerende arbejdsmiljø. Og ikke mindst glæder vi os til at få plads nok til vores voksende skare af dygtige medarbejdere, som skal bidrage til, at Danmark kommer i mål med den grønne omstilling,” siger Marianne Hansen, medlem af bedømmelsesudvalget og direktør for Koncernøkonomi og Business Support i Energinet.

Det nye byggeri forventes at stå klar til indflytning i slutningen af 2026.

 

Byggeriet omfatter uderum med lukkede gårdhaver, der inviterer til at blive brugt i løbet af arbejdsdagen. Visualisering: C.F. Møller Architechts

 

Kontakt

Bygget til 450

  • Energinets hovedbygning i Erritsø, som blev indviet i 2008, var oprindeligt bygget til at huse 450 ansatte. I 2016 blev der bygget endnu en kontorbygning ved siden af.
  • Pr. 1. december 2023 er der 2224 ansatte i Energinet, heraf 1667 med primær tilknytning til hovedsædet i Erritsø.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.