Datoen for de første Intraday Auctions (IDAs) er bekræftet

Go-live datoen for Intraday Auctions (IDAs) er blevet bekræftet af alle europæiske Transmissionssystemoperatører (TSO’er) og de udpegede elektricitetsmarkedsoperatører (NEMO’er). Dermed fastholdes den 13. juni som datoen, hvor den første auktion i intraday tidsrammen afholdes.

IDAs er tre auktioner, der skal komplementere den nuværende kontinuerlige handel i intraday (SIDC). Alle Energinets udlandsforbindelser indgår i auktionerne. Den første IDA afholdes med gate closure kl. 15:00 den 13. juni med leveringsdag den 14. juni.

 

Implementeringen af IDAs ændrer ikke ved Energinets nuværende proces for indkøb af modhandelsenergi. Enspired vil, på vegne af Energinet, fortsat handle de strukturelle modhandelsvolumener i det kontinuerte intraday marked i tidsrummet 15:00-21:00 (D-1), givet at den grænseoverskridende kapacitet er frigivet.

 

Du kan læse mere om den godkendte metode for indkøb af modhandelsenergi her

 

 

Mere information om bekræftelse af go-live datoen, samt om IDAs generelt, kan findes her

Kontakt

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.