Anvendelse af Grid Forming Technology i det danske elsystem

Markedsdialog med potentielle leverandører/udviklere

En betydelig mængde power electronics interfaced devices (PEIDs) bliver integreret i det danske net i løbet af de kommende år. Dette giver nye udfordringer i at drive elsystemet sikkert og pålideligt.

Energinet mener, at grid forming (GFM) teknologien kan bidrage positivt til opretholdelsen af stabiliteten og sikkerheden i fremtidens danske elsystem.

Som led i Energinets engagement i at implementere grid forming teknologien og at understøtte udviklingen af nye krav til grid code, undersøger Energinet muligheden for at samarbejde med leverandører og udviklere via et nyt projekt kaldet "Deployment of the Grid Forming Technology in the Danish Power System". Projektets hovedformål er at vurdere bidraget fra de forskellige GFM-teknologier under hensyntagen til behovet i det danske system ved simuleringsbaseret analyse og potentielt gennem demonstrationsprojekter. 

Energinet planlægger derfor at iværksætte en markedsdialog med potentielle leverandører og udviklere for nærmere at introducere projektets formål og mål.

Målgruppe
OEM'er (leverandører) og udviklere i vind-, PV- og HVDC-industrier, der er interesserede i at demonstrere Grid Forming (GFM) teknologi.

Hvis du er interesseret i at deltage i markedsdialogen med Energinets eksperter, kan du tilmelde dig her. Såfremt antallet af tilmeldte overstiger vores makmum, vil Energinet sende invitationer til udvalgte leverandører og udviklere i henhold til nedenstående juridiske forhold for markedsdialogen. 

Juridiske forhold 
I denne markedsdialog vil vi følge principperne og retningslinjerne fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens retningslinjer for høring af markedet. Vi vil sikre, at processen er fair, transparent og ikke giver én leverandør/udvikler en unfair fordel i forhold til andre.

Mulige datoer for individuelle 2-timers møder med Energinet
19.-20. juni (uge 25)
27.-28. juni (uge 26)
04.-05. juli (uge 27)

Dette arrangement er også tilgængeligt på vores engelske hjemmeside.

 

 

Tilmeldingsfrist
05. juni 2023 kl. 18.00
Startdato - Tid
19. juni 2023 - Kl. 08.00
Slutdato - Tid
5. juli 2023 - Kl. 16.00
Sted
2-timers individuelt møde med Energinet.
Efter tilmeldingsfristen er udløbet, vil man modtage en invitation. Mødet vil enten være fysisk eller online og foregå på en af de mulige datoer.

Kontakt

ABONNER PÅ ARRANGEMENTER

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.