Informationsmøde om Energinets eltariffer 2024

På mødet vil Energinet forklare baggrunden for tariffernes niveau i 2024 og de nye metoder for opkrævning af eltarifferne samt svare på spørgsmål

Den grønne omstilling er i fuld gang, og elektrificeringen øger behovet for fleksibilitet i elsystemet samt konvertering til andre energiformer. Omstillingen påvirker bl.a. Energinets omkostninger til elinfrastruktur, hvor vi ser ind i massive investeringer for at understøtte den stærkt stigende efterspørgsel på transport af energi. Desuden øger et aldrende net behovet for reinvesteringer, og risikoen for havarier er stigende. Endelig bliver opgaven med at balancere elsystemet mere kompleks, når hovedparten af strømmen kommer fra fluktuerende energikilder som vind og sol. Stigende omkostninger, øget behov for reinvesteringer og flere opgaver betyder, at Energinet i en periode må opkræve højere eltariffer.

Den grønne omstilling påvirker ikke alene de aktuelle eltariffer. Energinet er i fuld gang med at tilpasse tarifdesignet til fremtiden, og målet er at udvikle en samlet tarifmodel, der afspejler omkostningerne for rådighed og brug af nettet, og samtidig belønner forbrugerne for den fleksibilitet, som de vil udvise. Fra 1. januar 2024 ændres systemtarif-opkrævningen for alle elkunder i Danmark, og egenproducenternes tarifering bringes på linje med alle andre elforbrugere og -producenters tarifbetaling. 

Tilmeld dig informationsmødet og hør mere om baggrund og status for tarifændringerne.

Tilmeldingsfrist
12. september 2023 kl. 14.15
Dato
12. september 2023
Tid
Kl. 14.30-15.15
Sted
Online møde via Microsoft Teams
Du modtager link efter tilmelding.

Kontakt

ABONNER PÅ ARRANGEMENTER

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.