Møde nr. 2 om ændringer i dataoverførsel og format for indmelding af køreplaner (Online-møde)

På mødet præsenteres forslag til ændringer i udvekslingsformat og udvekslingsmetode i forhold til markedsforskrift F.

På mødet behandles skiftet til et nyt udvekslingsformat for køreplaner, hvor Energinet ønsker at overgå til en international standard for udveksling af data (CIM-format). Denne standard anvendes af ENTSO-E som grundlag for beskrivelser af udveksling af data.

På mødet behandles også ændringer til dataoverførsel, hvor den nuværende web-løsning erstattes. Her benyttes fremover MADES-standarden, hvilket medfører en ECP-understøttet dataoverførsel.

Det forventes, at denne type format og udvekslingsmetoder vil blive indført bredt for udveksling af ’ikke-realtids-data’ i fremtiden. Udvekslingsmetoden anvendes allerede til udveksling af data med NEMOer og forventes også anvendt i forbindelse med indførelsen af Nordic Balancing Model (NBM).
Tidsplanen for ændringerne gennemgås.

Vi gennemgår det overordnede roadmap for den dataudveksling, som er beskrevet i forskrift F, og dermed ikke kun dataudveksling for køreplaner.
Det er ønsket, at den kommende forskrift kun indeholder beskrivelse af de standarder, der skal benyttes. Således kan sikkerhedsmæssige eller funktionalitetsrelaterede opdateringer fremover ske uden ændring i forskriften.

Udkast til ændringer i krav og oplæg til implementeringsvejledninger (implementation guides) vil blive udsendt et par dage i forvejen og vil blive gennemgået på mødet

Mødet henvender sig til IT-leverandører og IT-kyndige.

Deltagerne modtager et link til mødet efter tilmeldingsfristen.

 

Tilmeldingsfrist
25. maj 2020 kl. 17.00
Dato
2. juni 2020
Tid
Kl. 09.30-12.00
Sted
Energinet
Online-møde via Microsoft Teams

Kontakt

ABONNER PÅ PROJEKTER

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.