Møde om ændringer i dataoverførsel og format for indmelding af køreplaner

På mødet præsenteres forslag til ændringer i udvekslingsformat og udvekslingsmetode i henhold til markedsforskrift F

På mødet behandles skiftet til et nyt udvekslingsformat for køreplaner, hvor Energinet ønsker at overgå til en international standard for udveksling af data (CIM-format). Denne standard anvendes af ENTSO-E som grundlag for beskrivelser af udveksling af data.

På mødet behandles også ændringer til dataoverførsel, hvor den nuværende web-løsning erstattes. Her benyttes fremover MADES-standarden, hvilket medfører en ECP-understøttet dataoverførsel.

Det forventes, at denne type format og udvekslingsmetoder vil blive indført bredt for udveksling af 'ikke-realtids-data' i fremtiden. Udvekslingsmetoden anvendes allerede til udveksling af data med NEMOer og forventes også anvendt i forbindelse med indførelsen af Nordic Balancing Model (NBM).

Tidsplanen for ændringerne gennemgås.

Vi gennemgår det overordnede roadmap for den dataudveksling, som er beskrevet i forskrift F, og dermed ikke kun dataudveksling for køreplaner.

Det er ønsket, at den kommende forskrift F kun indeholder beskrivelse af de standarder, der skal benyttes. Således kan sikkerhedsmæssige eller funktionalitetsrelaterede opdateringer fremover ske uden ændring i forskriften.

Mødet henvender sig til IT-leverandører og IT-kyndige.

Tilmeldingsfrist
16. januar 2020 kl. 18.00
Dato
23. januar 2020
Tid
Kl. 10.00-14.00
Sted
Energinet
Tonne Kjærsvej 65

Kontakt

ABONNER PÅ PROJEKTER

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.