Temadag om fleksibilitet fra store varmepumper

Energinet og Dansk Fjernvarme inviterer i fællesskab med andre gode kolleger i branchen til en temadag, hvor vi sætter fokus på fleksibilitet fra varmepumper, og de dertilhørende muligheder og overvejelser.

Tilmeld dig her via Dansk Fjernvarmes hjemmeside

Kom til temadag, og hør mere om, hvordan man kan udnytte varmepumpe-potentialet ved at bidrage til forsyningssikkerheden, og samtidig opnå en merindtjening ved at levere systemydelser på baggrund af varmepumpens fleksible egenskaber.

Energinet og Dansk Fjernvarme inviterer i fællesskab med andre gode kolleger i branchen til en temadag, hvor vi sætter fokus på fleksibilitet fra varmepumper, og de dertilhørende muligheder og overvejelser.

Om du er driftsmester, projektleder, bestyrelsesmedlem på et varmeværk, rådgiver, fra embedsværket, fra leverandører eller noget helt andet er ikke afgørende.

Temadagen henvender sig til alle i branchen, der arbejder med planlægning, etablering og/eller drift af store varmepumper, og som har et ønske om at blive klogere på muligheder og udfordringer ved at levere systemydelser fra varmepumper, og dermed opnå en merindtjening i sin forretning, samtidig med at bidrage til en større samfundsmæssig opgave.

PROGRAM

Der er kaffe og morgenbrød klar fra kl. 9.00.

09.30 Velkomst
Energinet og Dansk Fjernvarme byder velkommen og fortæller om den proces, der ligger forud for den denne temadag.

09.40 Potentialet for fleksibilitet fra varmepumper
Hvor mange store varmepumper er etableret i dag, og hvor mange forventes det der skal etableres frem mod 2040?

10.00 Introduktion til systemydelser og forventninger til fremtiden for systemydelser
Hør, hvilket potentiale Energinet ser i at en varmepumpe kan agere fleksibelt, hvordan man som anlægsejer finder relevante informationer, og hvad bør man helt grundlæggende vide/være opmærksom på.

10.30 Pause

10.45 Inspiration fra branchen 1: Sdr. Felding Varmeværk
Allerede i udbudsbetingelserne skrev Sdr. Felding Varmeværk, at varmepumpen skulle kunne deltage i regulerkraftmarkedet. Efterfølgende har Sdr. Felding Varmeværk i samarbejde med CO2-varmepumpeleverandøren, Fenagy, arbejdet med at kunne levere hurtigere ydelser. Hør erfaringerne herfra.

11.30 Inspiration fra branchen 2: Tørring Kraftvarmeværk
Tørring Kraftvarmeværk har ansat en driftsmester, der har stor interesse i at udnytte elmarkedets forskellige muligheder. I forlængelse af deres medvirken i innovationsforløbet hos Energinet, har de fået deres rådgiver, NIRAS, til at regne på potentialer for at deres ammoniakvarmepumpe kan deltage i flere systemydelser. Hør erfaringerne herfra.

12.15 Frokost og netværk

13.30 Energistyrelsen: regulatoriske barrierer og muligheder
Energistyrelsen belyser mulige regulatoriske barrierer, og hvordan systemydelser kan indgå i beslutningsgrundlaget for investering i fjernvarmeanlæg.

13.50 Tekniske muligheder og barrierer ved forskellige typer varmepumper

14.20 Opsamling på indlæggene

14.30 Netværk

15.30 Tak for i dag

Tilmeldingsfrist
03. maj 2023 kl. 12.00
Dato
9. maj 2023
Tid
Kl. 09.00-15.30
Sted
Trinity Hotel & Konference Center
Gl Færgevej 30, 7000 Fredericia

Kontakt

ABONNER PÅ ARRANGEMENTER

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.

Yderligere information

Se Dansk Fjernvarmes hjemmeside

NB: man behøver ikke at være medlem af Dansk Fjernvarme for at deltage. Hvis du ikke er medlem, bedes du trykke "Endnu ikke bruger?" under tilmeld på ovenstående side.