Webinar om energiøer: Ny undersøgelse dokumenterer store gevinster for Europa

Energinet har siden 2017 arbejdet sammen med hollandske og tyske kolleger i konsortiet North Sea Wind Power Hub om at kortlægge tekniske, markedsmæssige og regulatoriske løsninger for energiøer i Nordsøen.
Konsortiet aflægger snart rapport over deres samlede arbejde til gavn for udviklere, forskere, transmissionsoperatører og politiske beslutningstagere i EU og de europæiske lande. Dem, der sammen kan få storskala havvind til at ske.

I samarbejde med konsortiet har de anerkendte danske eksperter i EA Energianalyse udarbejdet en scenarie-rapport om energiøers betydning for høst af storskala havvind. Rapporten er baseret på markedssimuleringer og europæiske målsætninger for grøn omstilling og for opfyldelse af Parisaftalen.

Energinet inviterer alle interesserede til online webinar d. 18. juni kl. 10:30 - 11:30.

Ovenpå North Sea Wind Powers øvrige arbejde giver rapporten den hidtil klareste og mest velunderbyggede dokumentation for, at energiøer er en tæt på uomgængelig vej at gå, når 300 GW havvind skal høstes i Nordsøen inden 2050.
Rapporten har håndfaste bud på de gevinster, som en udvikling med energiøer vil medføre sammenholdt med en udvikling uden energiøer, og dermed en udvikling uden et formasket jævnstrømsnet på havet.
De håndfaste gevinster handler om klima, økonomi, forsyningssikkerhed og effektivitet (mindre infrastruktur på havet og på land end ellers).

Energinet inviterer alle interesserede til online webinar d. 18. juni kl. 10:30 - 11:30.

På webinaret løfter vi sløret for rapportens resultater, maner det store billede af energiøerne i Nordsøen frem og fortæller om konsortiets anbefalinger til beslutningstagere.

Program:

  • Hanne Storm Edlefsen, Direktør for Energiøerne, gennemgår og præsentere de vigtigste gevinster af Energiøer og Energinets opgave fremadrettet.
  • Senioringeniør Martin Hartvig giver det forkomede overblik over i den fascinerednde fortælling om energiøers vigtige rolle i fremtidens energisystem - og dykker ned i et par detaljer undervejs.
  • Chief Programme Manager Anders Grønbech præsenterer de væsentligste anbefalinger til europæiske og nationale beslutningstagere.
Tilmeldingsfrist
17. juni 2024 kl. 23.30
Dato
18. juni 2024
Tid
Kl. 10.30-11.30
Sted
Online webinar
Du modtager link efter tilmelding.

Kontakt

ABONNER PÅ ARRANGEMENTER

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.