Strategiplan 2014

Energinets strategiplan sammenfatter den overordnede retning og fremadrettede strategi for Energinets virke. Strategiplan 2014 dækker perioden frem til 2017.

Hent rapport

Resumé

Energinet udarbejder en strategiplan til Energi-, Forsynings- og Klimaministeren minimum hvert tredje år. Planen sammenfatter den overordnede retning og fremadrettede strategi for Energinets virke.

Strategiplanen fra 2014 har overskriften ’Sammentænkning’, da sammentænkning internt i Energinet samt på nationalt og internationalt plan er nøglen til at sikre stabil energi og et effektivt energisystem i fremtiden.

Balance i teknologien

Balance er et andet nøgleord i Energinets strategiplan 2014. Der skal skabes balance mellem teknologien, der laver energi i dag, og teknologien, der skal gøre det i fremtiden for at fastholde den høje danske forsyningssikkerhed for både el og gas. Balancen og sammentænkningen skal findes mellem den vedvarende energi (vind, solceller, biogas mv.), der udgør en større og større del af produktionen, og de traditionelle kraftværker. 

De grønne teknologier og de traditionelle teknologier skal fungere fleksibelt sammen for at sikre et effektivt dansk energisystem.

Abonnér på rapporter

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.