Jens Møller Kloster, senior software developer

"Jeg arbejder med kritisk it-infrastruktur til gavn for forsyningssikkerheden"

Jens Møller Kloster  

• Professionsbachelor i softwareudvikling på Erhvervsakademiet Lillebælt
• Senior Software Developer i IT Udvikling og Vedligehold
• Ansat siden 2016
____________________________________________________________________

FIXING THE PLANE WHILE FLYING

Mit arbejde i Energinet går ud på at understøtte kontrolcentrets opgave med at holde balancen mellem produktion og forbrug af strøm. Det gør jeg ved at udvikle og vedligeholde vores driftplanlægningssystem.  Det er et udfordrende arbejde, da vi håndterer og optimerer et system, der kører på fuld drift døgnet rundt. Denne her ”fixing the plane while flying”-tilgang er en utrolig spændende måde at arbejde på, da systemet naturligvis er nødt til at virke hele tiden for at operatørerne kan styre det danske elnet. Det stiller krav til at kunne arbejde professionelt og eksekvere i det daglige arbejde.

Jeg synes, at det er rigtig fedt at være med til at løse så vigtig en samfundsopgave, der har direkte indflydelse på borgerne. Det føles godt at vide, at man spiller en vigtig rolle for et større formål og ikke bare tjener penge ind til aktionærerne.

 

ET ARBEJDE I ENERGISEKTOREN TÆT PÅ FORBRUGEREN

Selvom jeg arbejder som softwareudvikler, så er det kun havdelen af mit arbejde, der vedrører computerprogrammer. Den anden halvdel handler om de problemer, som programmerne skal løse. Det vil sige, at jeg har brug for en stor forståelse for det forretningsmæssige aspekt for at få bygget det rigtige program. Mit team har mange komplekse opgaver, og det er derfor vigtigt at have denne forretningsforståelse for at kunne levere de bedste løsninger.

Vi løser altid opgaverne i tæt samarbejde med domænearkitekter og forretningen og er med til at sikre den vigtige vidensoverdragelse mellem softwareudvikler og bruger. Vi er heldigvis også gode til at arbejde sammen i teamet og drage nytte af hinandens viden for at løse de komplekse opgaver.

 

INTERNATIONALT SAMARBEJDE

Energinet arbejder lige nu på en ny elforbindelse mellem Danmark og Holland. Den skal give mere fleksibilitet til at kunne balancere produktion og forbrug af strøm ved at kunne levere til hinanden, hvis der er underskud eller overskud af energi. Jeg har været i Holland for at teste driftssystemet og dets evne til at kunne facilitere denne udveksling og har derved været ambassadør for Energinet. Den internationale kontaktflade i arbejdet er spændende, fordi man altid arbejder på forskellige måder, hvilket man så skal finde en løsning på gennem forhandling og kompromis.