VIDEO: Rørledning snegler sig under klitterne ved Houstrup Strand

Se video fra byggepladsen ved Houstrup Strand, hvor Energinet er i gang med at anlægge Baltic Pipe

 

Lokale og sommergæster, der bader eller går tur ved Houstrup Strand på Vestkysten, kan ikke undgå at bemærke, at der sker noget usædvanligt på stranden for tiden.

En stor ’boremaskine’ er stillet op på stranden ikke så langt fra parkeringspladsen. Den er i færd med at bore sig under klitterne, for på den anden side, i Blåbjerg Klitplantage, ligger 750 meter gasrør – klar til at blive trukket under klitterne. Underboringen foretages af hensyn til den unikke natur ved vestkysten, da metoden er mere skånsom end en nedgravning af røret.

Byggepladsen på stranden er hegnet ind, men der er masser af plads til at passere på stranden nedenfor. Af sikkerhedsmæssige grunde er det ikke tilladt at færdes på byggepladserne på stranden og i klitplantagen.

Vi har besøgt byggepladsleder Michael Vinther der er Energinets daglige leder af underboringen ved Houstrup Strand. I videoen viser han rundt på byggepladsen og giver en status på arbejdet.

Arbejdet med underboringen foretages af Aarslef A/S og deres datterselskab Østergaard A/S, der er specialiseret i styrede underboringer. Det forventes, at underboringen varer til slutningen af august.

Kontakt

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.